• darkblurbg
    Samen staan we sterk

Zorggroep de Hooimijt biedt dagbesteding op meerdere locaties in en om Emmen.

De zorgboerderij ligt op een prachtige locatie in een landelijke omgeving aan de rand van Emmen, in het karakteristieke dorp Weerdinge.
Daarnaast biedt De Hooimijt dagbesteding in de Huiskamer gelegen in de wijk Emmerhout en in het Kantongerecht gelegen in hartje Emmen. Sinds oktober 2016 biedt de Hooimijt ook dagbesteding in de Noorderbreedte in Klazienaveen.

De invloed van de omgeving

Al onze locaties hebben hun eigen sfeer, kenmerken en mogelijkheden. Door gebruik te maken van de omgeving, willen we een positieve invloed uitoefenen op het welbevinden, het gedrag en het functioneren van onze bezoekers. Zij kunnen kiezen uit een breed aanbod aan activiteiten, van het schoffelen van de moestuin en het verzorgen van de dieren tot muzikale en creatieve activiteiten. Natuurlijk is er alle ruimte om te genieten van wat er allemaal gaande is en van elkaars gezelschap.

Samen staan we sterk

Geheugenproblemen zijn van grote invloed op de kwaliteit van leven en maken deskundige en gespecialiseerde zorg in veel gevallen noodzakelijk. De Hooimijt werkt daarom nauw samen met de psychogeriatrische teams van verschillende thuiszorginstanties. Deze teams dragen er aan bij dat mensen zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen. Samen overleggen we over de zorg rond onze bezoekers en stemmen we onze activiteiten op elkaar af.